Rusia testează un tren de mare viteză pe ruta Moscova-Sankt Petersburg

Un prim test al trenului de mare viteză Sapsan, construit de grupul german Siemens, a fost realizat joi, între Moscova şi Sankt Petersburg, în Rusia, în timp ce inaugurarea acestuia va avea loc spre sfârşitul anului.

2651 afișări
Imaginea articolului Rusia testează un tren de mare viteză pe ruta Moscova-Sankt Petersburg

Rusia efectuează un prim test al unui tren de mare viteză pe ruta Moscova-Sankt Petersburg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acum câţiva ani nu puteam vorbi decât despre eventualitatea unei linii feroviare de mare viteză între Moscova şi Sankt Petersburg, iar în prezent aceasta este o realitate", a afirmat Vladimir Iakunin, directorul RZD, compania de Căi ferate ruse, cu ocazia inaugurării unui atelier de servicii tehnice pentru modelul furnizat de Siemens.

Trenurile Sapsan vor putea merge cu până la 250 de kilometri pe oră şi vor parcurge cei 645 de kilometri dintre cele două oraşe în trei ore şi 45 de minute, faţă de patru ore şi 30 de minute în prezent.

Contractul de livrare a opt trenuri de mare viteză, în valoare de 276 de milioane de euro, a fost semnat în mai 2006.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici