Rusia: Un preot care a adoptat 70 de copii a fost închis pentru abuz sexual asupra acestora

  • Un tribunal rus a condamnat la 21 de ani de închisoare un fost preot ortodox, despre care se spune că a adoptat 70 de copii, pentru o serie de infracţiuni de abuz asupra copiilor, relatează BBC.
  • Nikolai Stremsky a fost condamnat pentru violarea mai multor copii şi alte acte de violenţă în parohia sa din Ural, în sud-vestul Rusiei.
1995 afișări
Imaginea articolului Rusia: Un preot care a adoptat 70 de copii a fost închis pentru abuz sexual asupra acestora

FOTO Саверкин Александр/ ITAR-T

Stremsky avea reputaţia de a avea cea mai mare familie din Rusia şi a fost decorat cu Ordinul naţional al Gloriei Parentale.

În calitate de stareţ în oraşul Saraktash, Stremsky şi soţia sa au condus un centru de plasament de la începutul anilor 1990, adoptând copii din orfelinatele din regiune. Cei mai mulţi dintre cei 70 de copii pe care i-au adoptat au crescut între timp.

El a fost arestat în 2019 şi anchetat pentru infracţiuni împotriva a şapte minori, El a respins acuzaţiile împotriva sa ca fiind calomnii.

Anul trecut, unul dintre copiii săi adoptivi adulţi şi soţul ei au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare pentru restricţionarea libertăţii copiilor.

Condamnându-l pe Stremsky la închisoare, tribunalul din Saraktash i-a interzis vineri să lucreze cu copiii timp de 20 de ani şi i-a retras ordinul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici