Rusia va prezenta la ONU un proiect de rezoluţie privind tăierea finanţărilor grupării Stat Islamic

Rusia va prezenta în curând la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite un proiect de rezoluţie privind tăierea finanţărilor de care beneficiază gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI), a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al misiunii ruse la ONU, relatează Interfax.

1259 afișări
Imaginea articolului Rusia va prezenta la ONU un proiect de rezoluţie privind tăierea finanţărilor grupării Stat Islamic

Rusia va prezenta la ONU un proiect de rezoluţie privind tăierea finanţărilor grupării Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pregătim un proiect de rezoluţie şi sperăm că va fi adoptat în Consiliul de Securitate al ONU în următoarele zile", a declarat Aleksei Zaiţev.

Potrivit unor diplomaţi occidentali, proiectul de rezoluţie a fost transmis deja reprezentanţilor celor 15 state membre şi va fi prezentat în curând în Consiliul de Securitate.

Rusia propune tăierea finanţărilor obţinute de SI din vânzări de petrol şi anticihităţi sau din plata unor răscumpărări, potrivit unor diplomaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici