Rusia va privi favorabil abandonarea scutului antirachetă în Europa

Rusia are toate motivele să fie mulţumită de o posibilă abandonare a proiectului american al scutului antirachetă în Europa, dacă informaţiile de presă pe acest subiect se confirmă, a declarat, joi, o sursă din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe.

13 afișări
Imaginea articolului Rusia va privi favorabil abandonarea scutului antirachetă în Europa

Rusia va privi favorabil abandonarea scutului antirachetă în Europa (Montaj foto)

"Dacă Statele Unite au efectiv intenţia de a-şi abandona planurile de mobilizare a unor elemente din scutul antirachetă în Polonia şi Cehia, aceasta este, evident, o veste bună", a declarat această sursă, potrivit agenţiei Interfax.

"Aşteptăm o confirmare oficială a Washingtonului. Dacă o astfel de decizie este luată, preocupările părţii ruse vor fi luate în considerare şi acest lucru va contribui la dezvoltarea relaţiilor ruso-americane", a adăugat o sursă ministerială, citată de Itar-Tass.

Potrivit ediţiei de joi a Wall Street Journal, Statele Unite prevăd abandonarea proiectului lor în Europa, apreciind că programul iranian de rachete cu rază lungă de acţiune nu prezintă un pericol imediat pentru continentul american şi Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici