Rusia vrea să-şi reînprospăteze forţele: toţi potenţialii recruţi au interdicţie de a părăsi ţara

Serviciile de informaţii militare ucrainene transmite că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a interzis tuturor potenţialilor recruţi - aparent majoritatea bărbaţilor cu vârstă de recrutare - să părăsească ţara.

1987 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea să-şi reînprospăteze forţele: toţi potenţialii recruţi au interdicţie de a părăsi ţara

Rusia vrea să-şi reînprospăteze forţele: toţi potenţialii recruţi au interdicţie de a părăsi ţara

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat ulterior raportul. 
 
Dacă este adevărată, această interdicţie pare să fie mai serioasă decât cea de până acum. Anterior, majoritatea bărbaţilor cu vârstă de recrutare au putut părăsi Rusia, cu excepţia celor care au primit o citaţie de la un birou de înrolare militară sau care erau pe cale să primească una. 
 
Din cauza înfrângerilor din Ucraina, Rusia a planificat să lanseze un nou val de mobilizare a 500.000 de recruţi pentru război pe 15 ianuarie, a declarat serviciul de informaţii militare ucrainene. 
 
Anterior, Vladimir Putin anunţate o „mobilizare parţială” a 300.000 de recruţi pentru războiul împotriva Ucrainei pe 21 septembrie. 
 
Apoi, pe 28 octombrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a afirmat că Rusia a mobilizat 300.000 de persoane cu o vârstă medie de 35 de ani.
 
Mai departe, pe 31 octombrie, Putin a susţinut că mobilizarea s-a încheiat, dar nu a semnat niciun decret pentru a o încheia oficial.
 
La începutul lunii decembrie, Putin a negat că Rusia plănuia o nouă mobilizare, afirmând că nu vede niciun motiv pentru o nouă rundă de recrutare. Dar, potrivit unor rapoarte recente, Kremlinul a continuat mobilizarea în mod ascuns. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici