Rusia vs. NATO: Peskov afirmă că Moscova se află în ,,confruntare directă” cu NATO

  • Relaţiile dintre Rusia şi NATO au ajuns la nivelul de confruntare directă, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
  • Anterior, ministrul adjunct de externe rus, Alexander Grushko, a declarat că Moscova nu are nicio intenţie de a intra într-un conflict cu o ţară NATO, potrivit unui interviu publicat joi.
3775 afișări
Imaginea articolului Rusia vs. NATO: Peskov afirmă că Moscova se află în ,,confruntare directă” cu NATO

Rusia vs. NATO: Peskov afirmă că Moscova se află în ,,confruntare directă” cu NATO

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că unele ţări NATO sunt implicate în războiul din Ucraina şi că alianţa militară îşi extinde infrastructura militară spre graniţele Rusiei, potrivit Sky News.

,,De fapt, NATO continuă să îşi demonstreze esenţa, deoarece NATO a fost concepută ca o alianţă, configurată, creată şi gestionată de Statele Unite ca un instrument de confruntare, în primul rând pe continentul european", a declarat Peskov, relevă sursa citată.

,,NATO continuă să îşi îndeplinească funcţiile în acest sens, care, totuşi, nu contribuie în niciun fel la securitatea, predictibilitatea şi stabilitatea pe continent, ci dimpotrivă - reprezintă un factor destabilizator", a continuat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Occidentul respinge această versiune, spunând că NATO este o alianţă defensivă, care ajută Ucraina să lupte pentru supravieţuirea sa în faţa agresiunii ruseşti şi că a furnizat Kievului arme avansate, pregătire şi informaţii, notează Reuters.

Anterior, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Alexander Grusko, a declarat, potrivit agenţiei Reuters, că relaţiile dintre Moscova şi NATO se înrăutăţesc, însă Rusia nu are în plan să intre într-un conflict cu o ţară NATO.

Toate căile de dialog dintre Moscova şi Alianţa Nord-Atlantică au fost aduse la un nivel „critic zero” de către Washington şi Bruxelles, a mai declarat Grushko.

,,Este blocul militar pregătit pentru un conflict deschis cu Rusia? Trebuie să întrebaţi înşişi membrii NATO. În orice caz, noi nu avem astfel de intenţii în ceea ce priveşte ţările membre ale alianţei", a adăugat acesta.

Vladimir Putin a declarat în februarie că un conflict direct între Rusia şi NATO ar însemna că planeta se află la un pas de cel de-al treilea război mondial. La sfârşitul lunii martie, el a respins acuzaţiile conform cărora Rusia ar avea în plan să atace ţările NATO, catalogând aceste informaţii ca fiind ,,o prostie menită să intimideze populaţiile ţărilor europene”.

Totodată, şi câţiva lideri europeni au declarat, în mai multe rânduri, că nu iau în calcul trimiterea de trupe occidentale în Ucraina. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat, în luna februarie, că nu exclude posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina, declaraţie de care s-au dezis mai mulţi oficiali europeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici