Putin avertizează Occidentul: O confruntare Rusia-NATO, la un pas de al Treilea Război Mondial

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat luni Occidentul că un conflict direct între Rusia şi NATO ar însemna că planeta se află la un pas de cel de-al Treilea Război Mondial, dar a declarat că aproape nimeni nu îşi doreşte un astfel de scenariu, informează agenţia Reuters.

3796 afișări
Imaginea articolului Putin avertizează Occidentul: O confruntare Rusia-NATO, la un pas de al Treilea Război Mondial

Putin avertizează Occidentul: O confruntare Rusia-NATO, la un pas de al Treilea Război Mondial

Liderul de la Moscova, care a câştigat un nou mandat pentru următorii 6 ani după încheierea alegerilor de duminică, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că relaţiile dintre Rusia şi Occident ar presupune un pas mai aproape de cel de-al Treilea Război Mondial, potrivit sursei citate.

,,Este clar pentru toată lumea, că acest lucru va fi la un pas de un al treilea război mondial la scară largă. Cred că aproape nimeni nu este interesat de acest lucru", a declarat Putin reporterilor după anunţarea rezultatelor alegerilor.

La primirea unei întrebări din partea jurnaliştilor Reuters despre remarcile lui Macron şi despre riscurile şi posibilitatea unui conflict între Rusia şi NATO, Putin a glumit: ,,totul este posibil în lumea modernă".

Putin a afirmat, în cadrul discursului, că personalul militar al NATO este deja prezent în Ucraina, spunând că Rusia a sesizat că pe câmpul de luptă se vorbeşte atât engleza, cât şi franceza.

,,Nu este nimic bun în asta, în primul rând pentru ei, pentru că mor acolo şi în număr mare", a spus el.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luna trecută că nu exclude posibilitatea de a  desfăşura trupe terestre în Ucraina, însă mai mulţi oficiali occidentali s-au distanţat de afirmaţia acestuia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici