Ruşii acuzaţi de otrăvirea lui Serghei Skripal au declarat că au vizitat oraşul Salisbury "în calitate de turişti"

Cei doi bărbaţi acuzaţi de autorităţile britanice că l-au otrăvit pe fostul spion Serghei Skripal şi pe fiica sa cu un agent neurotoxic în oraşul Salisbury din Marea Britanie au declarat pentru postul rus de televiziune RT că au vizitat oraşul, dar ”în calitate de turişti”, anunţă CNN.

812 afișări
Imaginea articolului Ruşii acuzaţi de otrăvirea lui Serghei Skripal au declarat că au vizitat oraşul Salisbury "în calitate de turişti"

Ruşii acuzaţi de otrăvirea lui Serghei Skripal au declarat că au vizitat oraşul Sulisbury "în calitate de turişti"

Alexander Petrov şi Ruslan Boshirov au declarat joi că au fost la Salisbury pentru că "prietenii noştri sugerau de mult timp să vizităm acest minunat oraş" şi au menţionat catedrala istorică a oraşului.

Ei au spus că s-ar fi putut probabil apropia de casa lui Serghei Skripal, dar că nu ştiau unde se află. Au rămas mai puţin de o oră în Salisbury, au spus ei, din cauza vremii nefavorabile.

Vladimir Putin a declarat miercuri că cei doi cetăţeni ruşi acuzaţi de Marea Britanie că ar fi autorii atacului neurotoxic în cazul Skripal au fost identificaţi, aceştia fiind ”civili, nu criminali”.

Procurorii britanici au declarat săptâmâna trecută că au "dovezi suficiente" pentru a-i acuza pe cei doi cetăţeni ruşi în legătură cu atacul din 4 martie cu agentul neurotoxic Novichok din Salisbury.

Oficialii britanici i-au acuzat în lipsă în această lună pe cei doi bărbaţi pentru tentativa de a-i ucide pe Serghei Skripal, pe fiica sa, Yulia, şi pe un ofiţer de poliţie care a investigat cazul.

Scotland Yard a transmis imaginile CCTV cu celor doi suspecţi de la gara din Salisbury din ziua atacului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici