Ruşii ameninţă cu noi atacuri asupra porturilor ucrainene

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a sugerat sâmbătă că Moscova va lansa mai multe lovituri împotriva porturilor ucrainene ca răspuns la atacurile Kievului asupra navelor ruseşti în Marea Neagră. Totodată, el a ameninţat că va provoca Ucrainei „o catastrofă ecologică", potrivit Reuters.

710 afișări
Imaginea articolului Ruşii ameninţă cu noi atacuri asupra porturilor ucrainene

Ruşii ameninţă cu noi atacuri asupra porturilor ucrainene

Medvedev, care este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, un organism prezidat de preşedintele Vladimir Putin, a vorbit după atacurile cu drone maritime împotriva unei nave de război ruseşti în portul Novorossiisk şi împotriva unui petrolier în apropiere de Crimeea.

„Nemernicii şi ciudaţii nu înţeleg decât cruzimea şi forţa. Se pare că loviturile asupra Odesa, Ismail şi alte locuri nu au fost suficiente pentru ei", a scris Medvedev pe reţelele de socializare.

Medvedev a sugerat că atacurile Rusiei împotriva Ucrainei ar putea provoca un dezastru ecologic.

„Dacă gunoaiele de la Kiev vor să creeze un dezastru ecologic în Marea Neagră, ar trebui să obţină unul pe partea din teritoriul lor care va cădea în curând în mâinile Poloniei şi care va mirosi timp de secole după aceea", a mai transmis Medvedev, potrivit Reuters.

Nu este clar la ce fel de dezastru ecologic s-a referit Medvedev.

În ultimele săptămâni, atacurile ruşilor au vizat regiunea Odesa de la Marea Neagră şi porturile dunărene Reni şi Ismail, aflate în apropiere de România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici