Ruşii au lansat 83 de rachete asupra Ucrainei, 43 au fost doborâte - forţele aeriene ucrainene

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iuriy Ihnat, a declarat că Rusia a lansat 83 de rachete - iar peste 43 au fost doborâte de apărarea aeriană. Printre rachete, a adăugat el, se numără Kalibr, Iskander şi Kh-101, lansate din Marea Caspică şi Marea Neagră.

1205 afișări
Imaginea articolului Ruşii au lansat 83 de rachete asupra Ucrainei, 43 au fost doborâte - forţele aeriene ucrainene

Se raportează în continuare victime civile şi faptul că au fost lovite o serie de instalaţii de infrastructură cheie, ceea ce a provocat întreruperi de energie electrică pe scară largă în întreaga ţară.

Atacul survine în timp ce preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Ucraina de comiterea unui "act de terorism" după ce o explozie a avut loc pe singurul pod care leagă Rusia de Crimeea ocupată. Ucraina nu a revendicat responsabilitatea pentru acea explozie.

Loviturile Rusiei în mai multe oraşe importante din Ucraina demonstrează că aceasta are încă multe capacităţi de a desfăşura arme ghidate cu precizie, scrie BBC..

"Unsprezece facilităţi importante de infrastructură" din opt regiuni ucrainene diferite, plus capitala Kiev, au fost lovite în bombardamentele din această dimineaţă, a afirmat premierul ucrainean.

Denys Shmyhal nu oferă mai multe detalii despre aceste instalaţii în postarea sa de pe Telegram.

El spune că "unele zone sunt izolate" - cu personal care lucrează de urgenţă pentru a restabili serviciile.

Întreruperi în furnizarea de energie electrică şi de apă au fost raportate de oficiali în marile oraşe Lviv şi Harkov, precum şi în regiunile Khmelnytskyi, Sumy şi Ternopil.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici