Ruşii nu scapă de procese: alţi 48 de soldaţi ruşi vor fi judecaţi

Ucraina nu vrea să lase nepedepsite crimele de război comise de armata Rusiei.

914 afișări
Imaginea articolului Ruşii nu scapă de procese: alţi 48 de soldaţi ruşi vor fi judecaţi

Ruşii nu scapă de procese: alţi 48 de soldaţi ruşi vor fi judecaţi

Alţi 48 de soldaţi ruşi vor fi judecaţi pentru crime de război în Ucraina, a declarat procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, în legătură cu evenimentul care are loc la Davos în aceste zile, arată The Guardian.

„Au fost semnalate suspiciuni asupra a 49 de persoane pe care am început să-i urmărim penal pentru crime de război”, a spus procurorul, luând în considerare şi primul soldat rus condamnat astăzi la închisoare pe viaţă de un tribunal de la Kiev, găsit vinovat de uciderea unui civil neînarmat.

Autorităţile ucrainene au o listă cu aproximativ 600 de suspecţi de crime de război, dintre care două cazuri care implică 3 persoane au fost deja înaintate în instanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici