Ryanair reţine la sol trei avioane Boeing 737 din cauza unor fisuri

Cel puţin trei aeronave Ryanair din modelul Boeing 737 au fost reţinute la sol din cauza fisurilor dintre aripa şi fuselaj, dar acest lucru nu a fost dezvăluit publicului de către companie, transmite The Guardian.

1630 afișări
Imaginea articolului Ryanair reţine la sol trei avioane Boeing 737 din cauza unor fisuri

Ryanair reţine la sol trei avioane Boeing 737 din cauza unor fisuri

Compania irlandeză este ultima afectată de defecţiunile din structura avioanelor care a provocat reţinerea la sol a 50 de avioane din toată lumea, începând cu 3 octombrie.

În timp ce alte companii aeriene, cum ar fi Qantas din Australia şi Southwest din Statele Unite au dezvăluit numărul avioanelor afectate de fisuri, Ryanair - care operează cea mai mare flotă de 737 din Europa - a refuzat anterior să confirme cât de multe dintre avioanele sale au fost afectate.

Joia trecută, compania aeriană a spus că „nu se aşteaptă” că defecţiunile constatate să aibă „vreun impact asupra operaţiunilor noastre sau asupra disponibilităţii flotei noastre”.

Se înţelege că experţii nu consideră prezenţa fisurilor drept o problemă de siguranţă, atât timp cât se efectuează verificări adecvate.

Avioanele reţinute la sol au numerele de înregistrare EI-DCL, EI-DAL şi EI-DCJ. Toate au mai mult de 15 ani.

Site-ul de urmărire a zborului Flight Aware arată că DCL şi DAL sunt, amândouă, în prezent într-un centru de reparaţii din sudul Californiei.

Al treilea avion, DCJ se află pe aeroportul Stansted din Londra.

Taguri:
fisuri,
ryanair,
boeing

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici