Saakaşvili: Georgia "nu se va da bătută niciodată"

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a promis că Georgia nu se va da bătută "niciodată", declarând că trupele ruse ameninţă capitala Tbilisi, într-un interviu telefonic acordat postului american de televiziune CNN.

17 afișări
Imaginea articolului Saakaşvili: Georgia "nu se va da bătută niciodată"

Saakaşvili: Georgia "nu se va da bătută niciodată" (Imagine: Mediafax/AFP)

Întrebat în legătură cu mesajul pe care ar vrea să îl transmită Rusiei, Saakaşvili a răspuns: "Cred că trebuie să ştie că Georgia nu se va da bătută niciodată. Georgia nu se va da bătută niciodată".

Saakaşvili, care declarase anterior că "majoritatea teritoriului georgian este ocupat", a acuzat Rusia că a premeditat atacul asupra ţării sale.

"Oricât de supraomeneşti ar fi forţele voastre militare, dacă nu aţi pregătit atacul de mai multe luni, pentru Dumnezeu, cum puteţi mobiliza 1.000 de tancuri în câteva ore pentru a le trimite într-o altă ţară?", s-a întrebat el.

Forţele ruse "ameninţă capitala" georgiană Tbilisi, a denunţat Saakaşvili, promiţând că "poporul georgian nu va renunţa niciodată la libertatea şi democraţia sa". "Democraţia este mai puternică decât oricare din tancurile lor, din bombardamentele lor, din crudele lor echipamente", a precizat el.

"Vom merge până la capăt, deoarece ne-am pierdut deja libertatea din cauza Rusiei", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici