Sabotaj la căile ferate germane. Poliţia: Nu există niciun semn că în spatele sabotajului s-ar afla un stat străin

Poliţia germană a declarat că nu a exclus motive politice în cazul presupusului sabotaj al cablurilor de comunicaţii de pe reţeaua feroviară germană de sâmbătă, dar că nu există niciun semn de implicare a unui stat străin sau a terorismului.

2153 afișări
Imaginea articolului Sabotaj la căile ferate germane. Poliţia: Nu există niciun semn că în spatele sabotajului s-ar afla un stat străin

Un purtător de cuvânt al biroului de poliţie criminală din Berlin a declarat duminică că încă se investighează sabotajul cablurilor de radiocomunicaţii din Berlin şi Herne, în Renania de Nord-Westfalia (NRW), care a întrerupt sâmbătă, timp de aproximativ trei ore, întregul trafic feroviar în nordul Germaniei, potrivit Reuters.

Poliţia federală germană a predat cazul birourilor de poliţie judiciară din Berlin şi NRW.

Nu este pentru prima dată când au loc atacuri - adesea legate de extremiştii de stânga - asupra sistemului de comunicaţii al operatorului feroviar de stat Deutsche Bahn, deşi este cel mai mare din ultimii ani.

De la invazia rusă în Ucraina şi atacurile asupra conductelor Nord Stream au crescut temerile legate de atacuri ţintite asupra infrastructurii critice a Germaniei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici