Şaisprezece persoane rănite, după confruntări între susţinătorii lui Saakaşvili şi forţele de ordine

Şaisprezece persoane au fost rănite în urma confruntărilor între prostestatari şi autorităţile ucrainene miercuri după ce poliţia a încercat să îl aresteze pe fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, care cere demisia preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, relatează site-ul postului France24.

445 afișări
Imaginea articolului Şaisprezece persoane rănite, după confruntări între susţinătorii lui Saakaşvili şi forţele de ordine

Şaisprezece persoane rănite, după confruntări între susţinătorii lui Saakaşvili şi forţele de ordine

Ofiţerii au intrat în tabăra de corturi, amenajată de protestari în faţa Radei Supreme (Parlamentul Ucrainei), încercând să îl aresteze pe Mihai Saakaşvili, în vârstă de 49 de ani, ai cărui susţinători l-au ajutat să evadeze dintr-o furgonetă a poliţiei.

Susţinătorii fostului preşedinte georgian s-au împotrivit noii încercări de arestare a acestuia, fiind înarmaţi cu bâte, topoare şi drujbe. Paisprezece ofiţeri şi doi civili au fost răniţi în urma altercaţiei, suferind de fracturi de oase şi plăgi craniene.

"Mă căutau pe mine, dar nu m-au găsit", a declarat fostul lider georgian, miercuri, vorbind din tabăra prostetarilor alături de soţia sa, Sandra Roelofs.

Mihail Saakaşvili, care este de asemenea un fost guvernator ucrainean şi căruia i-a fost retras paşaportul, a încercat să intre cu forţa în Ucraina, cu ajutorul suporterilor săi, unde a pornit o campanie prin care cerea demisia lui Poroşenko.

Kievul l-a acuzat pe Mihai Saakaşvili că încearcă să preia puterea prin forţă, folosindu-se de protestele anti-corupţie.

Procurorul general Yuri Luţenko a susţinut că Biroul său deţine dovezi că Saakaşvili ar fi primit 500.000 de dolari de la un afacerist ucrainean, care are legături cu Rusia, pentru a finanţa protestele.

Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat să protesteze în capitala Georgiei, Tbilisi, împotriva arestării fostului lor preşedinte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici