Salvatorii caută supravieţuitori, după alunecările de teren şi replicile cutremurului din Taiwan

Autorităţile încearcă să ajungă la peste 100 de persoane blocate de cutremurul din Taiwan care a ucis cel puţin nouă persoane şi a rănit aproximativ 1.000 de persoane, notează The Guardian.

220 afișări
Imaginea articolului Salvatorii caută supravieţuitori, după alunecările de teren şi replicile cutremurului din Taiwan

Salvatorii caută supravieţuitori, după alunecările de teren şi replicile cutremurului din Taiwan

Echipele de salvare încearcă să ajungă la peste 100 de persoane prinse în zone miniere şi într-un parc naţional, după ce cel mai puternic cutremur din ultimele decenii a lovit Taiwan, ucigând nouă persoane şi rănind aproximativ 1.000 de persoane.

Eforturile de căutare în jurul oraşului Hualien, cel mai grav afectat de pe coasta de est, au fost îngreunate de peste 50 de replici înregistrate de la cutremurul de miercuri dimineaţă, a declarat Administraţia Centrală Meteorologică (CWA) din Taiwan. În următoarele patru zile sunt prognozate mai multe, cu magnitudini cuprinse între 6,5 şi 7.

Aproximativ 80 de persoane sunt căutate în zonele miniere, deşi nu e foarte clar dacă se aflau într-o mină în momentul cutremurului.

Se crede că aproximativ 50 de angajaţi ai hotelului au rămas blocaţi în parcul naţional Taroko, după ce convoiul lor de patru microbuze a rămas blocat pe un drum de munte de o alunecare de teren.

Un cutremur cu magnitudinea 7,2 a zguduit miercuri Taiwanul, cel mai puternic cutremur care a lovit insula în ultimii 25 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici