Sănătatea lui Alexei Navalnîi se înrăutăţeşte în arest. „Ar trebui să fie văzut de un specialist”

  • Sănătatea opozantului rus, Alexei Navalnîi, se deteriorează în timp ce execută o pedeapsă cu închisoarea, au declarat miercuri avocaţii săi.
  • Politicianul, care a supravieţuit unei otrăviri anul trecut, execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare într-o colonie penală din afara Moscovei.
  • Tabăra este renumită pentru regimul său dur, „ca un lagăr de concentrare”.
891 afișări
Imaginea articolului Sănătatea lui Alexei Navalnîi se înrăutăţeşte în arest. „Ar trebui să fie văzut de un specialist”

Sănătatea lui Alexei Navalnîi se înrăutăţeşte în arest. „Ar trebui să fie văzut de un specialist”

Avocaţii săi au cerut accesul imediat la Navalnîi, spunând că suferă de dureri de spate severe şi că piciorul i-a amorţit. Susţinătorii săi spun că nu mai poate merge, potrivit DW.

Avocatul Olga Mikhailova a spus că un neurolog l-a consultat pe Navalnîi, dar nu a spus ce i se întâmplă, ci i-a oferit doar ibuprofen. „Acesta este tot tratamentul lui", a declarat ea pentru agenţia de ştiri AFP, spunând că analgezicul nu a ajutat. „Nu ştiu ce-i cu el. Ar trebui să fie văzut de un specialist”.

Un apropiat al lui Navalnîi, Leonid Volkov, a declarat că autorităţile ar putea să ascundă faptul că a fost transferat la o infirmerie a închisorii. „Nu ştim unde este Alexei Navalnîi şi de ce îl ascund de avocaţii săi", a spus Volkov pe Facebook.

Maria Pevchikh, şefa investigaţiilor la Fundaţia Anticorupţie Navalnîi, a declarat: „Deteriorarea rapidă a stării sale de sănătate ne îngrijorează. Credem că viaţa lui este în pericol şi cerem accesul imediat pentru avocaţii săi”, a scris ea pe Twitter.

Alexei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost închis la începutul lunii februarie, în timp ce se afla la Berlin, recuperându-se după un atac de otrăvire. 

Susţinătorii săi au lansat ieri o nouă campanie de protest, „cel mai mare protest din Rusia modernă”. Până acum s-au înscris 200.000 de oameni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici