Sancţiuni doar pe hârtie. Mai mult de 100 de companii din UE operează încă în Rusia, potrivit unui studiu

Peste 100 de companii din ţările Uniunii Europene continuă să opereze în Rusia la aproape patru luni după ce invazia Ucrainei a declanşat o serie de sancţiuni internaţionale împotriva Moscovei, arată un studiu citat de Bloomberg.

762 afișări
Imaginea articolului Sancţiuni doar pe hârtie. Mai mult de 100 de companii din UE operează încă în Rusia, potrivit unui studiu

Cele 116 companii din UE reprezintă aproape jumătate din cele 247 de firme multinaţionale care încă îşi desfăşoară activitatea în această ţară, în pofida presiunilor publice tot mai mari de a pedepsi regimul preşedintelui Vladimir Putin pentru atac, potrivit cercetării efectuate la Yale Chief Executive Leadership Institute, condusă de Jeffrey Sonnenfeld.

Studiul urmează unui raport al unui think-tank rus afiliat statului, care a declarat săptămâna trecută că mai mult de jumătate din cele 5.000 de companii străine care lucrează în ţară nu au anunţat nicio restricţie asupra operaţiunilor lor locale şi continuă să angajeze 2 milioane de persoane. Potrivit studiului, doar 90 de companii, în principal din sectoarele de consultanţă şi IT, şi-au lichidat afacerile şi şi-au transferat angajaţii în alte ţări.

Cercetătorii de la Yale Chief Executive Leadership Institute au publicat în luna mai o lucrare care arată că, pentru majoritatea companiilor care părăsesc Rusia, câştigurile de pe piaţa bursieră au depăşit cu mult costul ieşirii din ţară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici