Şanse minime de extrădare a suspecţilor reţinuţi pentru presupusul complot împotriva lui Putin

Suspecţii în presupusul complot de asasinare a premierului rus Vladimir Putin, care sunt deţinuţi în Ucraina, nu vor fi extrădaţi în Rusia până nu îşi vor ispăşi pedeapsa pentru infracţiunile comise în Ucraina.

209 afișări
Imaginea articolului Şanse minime de extrădare a suspecţilor reţinuţi pentru presupusul complot împotriva lui Putin

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Postul public de televiziune din Rusia a anunţat luni că serviciul de securitate ucrainean a arestat doi suspecţi în portul Odessa, luna trecută. Înregistările prezentate înfăţişează doi bărbaţi care recunosc complotul, a anunţat marţi cotidianul Kommersant, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informaţii ucrainene, deţinuţii sunt suspectaţi şi de planificarea unui atac cu bombă la Odessa la 4 ianuarie 2012.

Totuşi, o sursă ucraineană a declarat că cei doi bărbaţi sunt interogaţi intensiv de ancheatori ai serviciului federal rus de securitate.

"Chiar la centrul de detenţie de la Odesa sunt interogaţi fără participarea ofiţerilor noştri", a declarat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a calificat drept "blasfemie" informaţiile apărute în presă, potrivit cărora presupusul complot de asasinare este o tentativă de a creşte popularitatea premierului înaintea alegerilor prezidenţiale de duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici