Şapte agenţi ruşi, inculpaţi în SUA pentru atacuri cibernetice, inclusiv la o centrală nucleară

Departamentul american al Justiţiei a anunţat, joi, inculparea a şapte agenţi ai serviciilor ruse acuzaţi de atacuri cibernetice împotriva Statelor Unite şi ţărilor aliate, vizând inclusiv o centrală atomică, informează site-ul agenţiei Reuters.

1522 afișări
Imaginea articolului Şapte agenţi ruşi, inculpaţi în SUA pentru atacuri cibernetice, inclusiv la o centrală nucleară

BREAKING: Şapte agenţi ruşi, inculpaţi în SUA pentru atacuri cibernetice, inclusiv la o centrală nucleară

Agenţii ruşi sunt acuzaţi că au vrut să atace sistemul informatic al centralei nucleare Westinghouse Electric, situată în apropierea oraşului Pittsburgh.

De asemenea, ofiţerii ruşi ar fi încercat să distrugă legitimitatea organizaţiilor internaţionale antidopaj.

Anterior, Marea Britanie şi Olanda au emis un comunicat comun prin care condamnă o serie de atacuri cibernetice atribuite Serviciului rus de informaţii militare (GRU).

Rusia a respins acuzaţiile, denunţând "fanteziile" şi "mania Occidentului privind spionajul".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici