Şapte alpinişti au murit în urma unei avalanşe produse în Alpii francezi

Şapte alpinişti au murit, iar unul este în stare gravă după o avalanşă produsă marţi în Alpii francezi, anunţă autorităţile locale, citate de BBC News online.

179 afișări
Imaginea articolului Şapte alpinişti au murit în urma unei avalanşe produse în Alpii francezi

Şapte alpinişti au murit în urma unei avalanşe produse în Alpii francezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avalanşa a avut loc marţi după-amiază în zona Pelvoux din Alpii francezi, în masivul Dome de Neige des Ecrins, la altitudinea de peste 4.000 de metri.

Printre victime sunt şi alpinişti străini, dar identităţile nu au fost dezvăluite.

Avalanşa a lovit trei grupuri de alpinişti. Echipele de intervenţie sunt încă la locul dezastrului.

Christian Flagella, un oficial din cadrul poliţiei locale, a explicat că vremea în zonă este specifică iernii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici