Şapte austrieci au fost condamnaţi pentru activităţi neonaziste

Şapte austrieci au fost condamnaţi, marţi, la pedepse de închisoare pentru activităţi neonaziste mergând de la 18 luni cu suspendare până la şase ani cu executare, a anunţat Tribunalul din Wels (nord).

114 afișări
Imaginea articolului Şapte austrieci au fost condamnaţi pentru activităţi neonaziste

Şapte austrieci au fost condamnaţi pentru activităţi neonaziste (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Principalii doi inculpaţi mai erau urmăriţi pentru port de arme, în timp ce se aflau sub o interdicţie de deţinere a armelor de foc. Ei au pledat vinovat în cursul procesului la acuzaţia de port ilegal de arme.

În schimb, toţi cei şapte acuzaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, au pledat nevinovat la acuzaţiile de activităţi neonaziste.

Cei doi inculpaţi principali au fost condamnaţi la cele mai grele pedepse, adică de patru şi şase ani de închisoare cu executare. Pentru ceilalţi cinci, condamnările variază între 30 de luni de închisoare, dintre care zece luni cu executare, şi 18 luni cu suspendare.

Toţi riscau până la zece ani de închisoare pentru că au încălcat legea împotriva propagandei naziste.

Justiţia austriacă, care a deliberat după şapte ore şi nu a recunoscut circumstanţele atenuante, i-a acuzat pe cei şapte bărbaţi de folosirea asociaţiei lor "Objekt-21" şi a localului lor, situat într-o fermă din Attnang-Puchheim, pentru a propaga ideologia naţional-socialistă. Cinci dintre cei şapte acuzaţi sunt membri ai conducerii asociaţiei.

Procesul a început la 24 octombrie. Cei doi condamnaţi principali au făcut apel. Ceilalţi cinci condamnaţi, la fel ca şi Parchetul, au solicitat o perioadă de reflecţie, înainte de a lua o decizie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici