Şapte cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confirmate în Germania

Autorităţile germane au anunţat vineri că au confirmat al şaptelea caz de infectare cu noul tip de coronavirus din China în persoana unui bărbat care lucrează pentru compania din Bavaria unde alţi cinci angajaţi au fost diagnosticaţi cu acest virus, informează Reuters.

8659 afișări
Imaginea articolului Şapte cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confirmate în Germania

Şapte cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confirmate în Germania

Anterior, autorităţile anunţaseră că a şasea persoană infectată este copilul unui angajat al aceleiaşi companii, fabrica de componente auto Webasto.

„Astfel, avem un total de şapte cazuri cunoscute de coronavirus”, a anunţat ministrul Sănătăţii din landul Bavaria, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit informaţiilor disponibile în acest moment, toate cele şapte persoane, cinci germani şi doi chinezi, au legături cu Webasto. Potrivit companiei, toate aceste persoane primesc tratament medical.

Luni, compania a anunţat că un angajat al său, de naţionalitate chineză, a fost diagnosticat cu această infecţie la Shanghai, la scurt timp după ce s-a întors din Germania. Celelalte cazuri înregistrate în Germania au fost anunţate pe parcursul acestei săptămâni.

Sediul companiei va rămâne închis cel puţin până luni.

Compania Webasto, care operează 11 fabrici în China, inclusiv la Wuhan, a anunţat că a suspendat toate vizitele de lucru din şi în China.

Conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze, pe teritoriul Chinei se înregistrează 213 decese generate de coronavirus şi 9.709 cazuri confirmate. Virusul s-a extins în numeroase alte ţări, unde au fost semnalate cazuri de transmitere de la om la om.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
coronavirus,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici