Şapte decese în Marea Britanie, după vaccinarea cu AstraZeneca/ „Beneficiile vaccinurilor continuă să depăşească riscurile"

Şapte persoane din Marea Britanie au murit din cauza unui sindrom rar de coagulare a sângelui, după ce au fost vaccinate cu AstraZeneca, notează presa britanică.

2369 afișări
Imaginea articolului Şapte decese în Marea Britanie, după vaccinarea cu AstraZeneca/ „Beneficiile vaccinurilor continuă să depăşească riscurile"

Şapte decese în Marea Britanie după vaccinare cu AstraZeneca/ "Beneficiile vaccinurilor continuă să depăşească riscurile"

În total, potrivit BBC, au fost anunţate 30 de persoane care au suferit cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca.

Vineri, autoritatea de reglementare a medicamentelor a spus că şapte beneficiari ai vaccinului au murit după înregistrarea unor evenimente rare de coagulare a sângelui.

Încă nu este clar dacă aceste decese reprezintă doar o coincidenţă sau este vorba de un efect advers al vaccinului.

Agenţiile de sănătate încearcă să îi liniştească pe cei îngrijoraţi, spunând că beneficiile vaccinurilor continuă să depăşească riscurile privind viaţa şi sănătatea în cazul infectării cu SARS-CoV-2.

În Franţa, autorităţile sanitare au confirmat că există un risc „rar” de tromboză „atipică” corelată cu administrarea vaccinului AstraZeneca. Majoritatea trombozelor se tratează cu un anticoagulant, dar cele mai severe cazuri pot duce la leziuni neurologice sau chiar la moarte.

Autorităţile spun că o posibilă explicaţie ar fi administrarea greşită a vaccinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici