Şapte militari sudanezi au murit în urma prăbuşirii unui elicopter în regiunea Darfur

Şapte militari sudanezi au murit luni în urma prăbuşirii unui elicopter în regiunea Darfur din vestul Sudanului cuprinsă de un război civil, a anunţat armata sudaneză.

106 afișări
Imaginea articolului Şapte militari sudanezi au murit în urma prăbuşirii unui elicopter în regiunea Darfur

Şapte militari sudanezi au murit în urma prăbuşirii unui elicopter în regiunea Darfur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul care s-a produs în apropiere de El-Facher, capitala Darfur-Nord, "în timp ce militarii erau în misiune" a fost provocat de o "problemă tehnică", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei sudaneze Sawarmi Khaled Saad, citat de agenţia oficială Suna.

Printre victime se numără şi ofiţeri, a adăugat purtătorul de cuvânt, fără a preciza tipul de aparat implicat în accident.

La 30 decembrie, un elicopter militar sudanez s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de la o bază a forţelor aeriene la Kordofan-Nord, iar cei şase membri ai echipajului au murit pe loc.

Aparatul de fabricaţie rusă a luat foc din cauza unei "probleme tehnice", conform armatei sudaneze.

Războiul civil din Darfur s-a soldat, conform ONU, cu cel puţin 300.000 de morţi - 10.000 conform guvernului sudanez - în urma luptelor dintre rebelii non-arabi şi regimul de la Khartoum, dominat de arabi din 2003.

Din 2009, preşedintele sudanez Omar el-Bechir este anchetat de Curtea penală internaţională (CPI) pentru crime împotriva umanităţii comise asupra populaţiei din Darfur.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici