Şapte răniţi la bordul unui Airbus A330, în urma unor turbulenţe

Şapte persoane au fost rănite uşor în timpul unor turbulenţe, la bordul unui avion Airbus A330 al companiei australiene Qantas, care efectua o cursă Hong Kong-Perth, a anunţat, luni, compania aeriană, excluzând orice legătură cu incidentele recente survenite la acest tip de aparat.

59 afișări
Imaginea articolului Şapte răniţi la bordul unui Airbus A330, în urma unor turbulenţe

Şapte răniţi la bordul unui Airbus A330, în urma unor turbulenţe (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Şase pasageri şi un membru al echipajului au primit îngrijiri medicale la bord, după turbulenţele violente prin care a trecut avionul, la aproximativ patru ore de la decolare. Aparatul, cu 206 pasageri şi 13 membri de echipaj la bord, a aterizat fără probleme.

Incidentul intervine la 11 zile după aterizarea de urgenţă a unui Airbus A330-200 al unei companii australiene low-cost, care făcea legătura între Japonia şi Australia. Avionul companiei Jetstar fusese forţat să aterizeze pe insula Guam din Oceanul Pacific, după un început de incendiu îm cabină.

În noaptea de 31 mai spre 1 iunie, un Airbus A330 al Air France s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic, cu 228 de persoane la bord, aceasta constituind cea mai mare catastrofă din istoria companiei aeriene franceze. Cauzele sale rămân necunoscute.

În octombrie, aproximativ 40 de persoane au fost rănite într-un Airbus A330-300 al companiei Qantas, care fusese forţat, după o schimbare bruscă de altitudine, să efectueze o aterizare de urgenţă în Australia.

"Nu există nici un motiv să se facă o legătură între acest incident şi alte incidente survenite la avioanele A330", a afirmat compania australiană, într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici