Şapte state membre UE vor avea nevoie în continuare de vize pentru SUA

Cetăţenii din şapte state membre UE, inclusiv din România, vor avea nevoie în continuare de vize la călătoriile în Statele Unite, deşi liderii europeni au cerut Washingtonului de nenumărate ori uniformizarea regimului vizelor pentru cele 27 de ţări membre, comentează USA Today, în ediţia online.

10 afișări
Imaginea articolului Şapte state membre UE vor avea nevoie în continuare de vize pentru SUA

Şapte state membre UE vor avea nevoie în continuare de vize pentru SUA

În momentul de faţă, cetăţenii din 15 state europene beneficiază de călătorii fără vize în Statele Unite. Prezentarea paşapoartelor, adreselor, numărului de telefon şi a datelor despre conturile bancare le permit acestor cetăţeni să rămână în Statele Unite timp de 90 zile. Cele 15 state sunt Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania şi Suedia.

Legea adoptată recent de Congresul american va permite cetăţenilor din alte cinci ţări europene să călătorească fără vize în SUA. Criteriul luat în considerare este o rată de respingere a solicitărilor de viză sub 10 procente. La acest capitol se califică Cehia (procent de respingere de 9,4), Estonia (7,1 la sută), Malta (2,8 la sută), Cipru (2,2 la sută) şi Grecia (2,2 la sută).

Alte şapte membre UE, inclusiv România, vor avea în continuare nevoie de vize pentru că au rate de respingere a cererilor de viză de peste 10 la sută.

Este vorba de România (procent de respingere de 34,1), Lituania (27,7 la sută), Polonia (26,2 la sută), Letonia (21,6 la sută), Bulgaria (17,5 la sută), Slovacia (16,0 la sută), Ungaria (12,7 la sută). În demersul de obţinere a vizelor, cetăţenii acestor ţări vor trebui să furnizeze date despre proprietăţile pe care le deţin, despre conturile bancare şi locul de muncă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici