Sarkozy anunţă ajutoare în valoare de 326 de milioane de euro pentru Haiti

Franţa va oferi statului Haiti, devastat de un cutremur la 12 ianuarie, un ajutor în valoare de 326 de milioane de euro, o sumă care include anularea datoriei de 56 de milioane de euro, a anunţat preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, aflat miercuri în vizită la Port-au-Prince.

9 afișări
Imaginea articolului Sarkozy anunţă ajutoare în valoare de 326 de milioane de euro pentru Haiti

Sarkozy anunţă ajutoare în valoare de 326 de milioane de euro pentru Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom adopta dispoziţii foarte concrete", a declarat preşedintele francez, primul şef de stat care efectuează o vizită în Haiti, într-o conferinţă comună cu omologul său haitian, Rene Preval, susţinută în grădina palatului prezidenţial, care a fost distrus de cutremur.

În urma cutremurului de la 12 ianuarie au murit cel puţin 217.000 de persoane, iar alte aproximativ un milion de persoane au rămas fără niciun adăpost.

Parisul va pune la dispoziţia haitienilor 1.000 de corturi şi 16.000 de prelate. Aceste mijloace vor permite adăpostirea temporară a aproximativ 200.000 de persoane, având în vedere apropierea sezonului ploios.

În plus, 250 de vehicule de poliţie, jandarmerie, ambulanţe şi autospeciale pentru pompieri urmează să fie trimise la Port-au-Prince.

Franţa se angajează, de asemenea, la reconstruirea spitalului Universitate de stat din Port-au-Prince şi la formarea a aproximativ 100 de funcţionari haitieni în instituţiile superioare de învăţământ franceze, cum este Şcoala Naţională de Administraţie (ENA).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici