Sarkozy ar fi învins de Dominique Strauss-Kahn sau Martine Aubry la alegerile din 2012

Majoritatea francezilor (62 la sută) nu doresc ca Nicolas Sarkozy să participe la alegerile prezidenţiale din 2012, unde el ar fi învins în al doilea tur de scrutin de directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, sau de Martine Aubry, liderul socialiştilor francezi, anunţă două sondaje.

23 afișări
Imaginea articolului Sarkozy ar fi învins de Dominique Strauss-Kahn sau Martine Aubry la alegerile din 2012

Sarkozy (Foto) ar fi învins de Dominique Strauss-Kahn sau Martine Aubry la alegerile din 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste sondaje confirmă scăderea popularităţii lui Nicolas Sarkozy în rândul opiniei publice franceze.

O majoritate netă a celor intervievaţi (62 la sută) nu doreşte ca Nicolas Sarkozy să participe la alegeri în 2012, potrivit unui sondaj Ipsos pentru săptămânalul Le Point, ce urmează să apară joi. În martie, aceeaşi opinie era împărtăşită de 58 la sută dintre cei intervievaţi, conform unui alt sondaj.

O proporţie de 57 la sută dintre respondenţi crede că el nu va fi reales, faţă de 38 la sută care cred contrariul.

Din totalul celor intervievaţi, 55 la sută nu au încredere în politica lui Nicolas Sarkozy de luptă împotriva criminalităţii, faţă de 44 la sută care au o părere contrarie.

Potrivit unui sondaj TNS-Sofres ce urmează să fie publicat joi în săptămânalul de stânga Le Nouvel Observateur, dacă al doilea tur al alegerilor prezidenţiale ar avea loc azi, preşedintele în exerciţiu ar fi învins de Dominique Strauss-Kahn (59 la sută faţă de 41 la sută) sau de Martine Aubry (53-47), candidaţii socialişti cei mai probabili.

Nicolas Sarkozy ar câştiga într-o confruntare cu socialista Segolene Royal, adversara sa din 2007, dar doar cu 51 la sută din voturi, faţă de 49 la sută obţinute de Royal.

Următoarele alegeri prezidenţiale sunt prevăzute să aibă loc în primăvara anului 2012.

Publicarea acestor sondaje, defavorabile lui Sarkozy, intervine în condiţiile în care preşedintele francez este criticat pentru măsurile sale în domeniul securităţii şi imigraţiei şi în contextul implicării sale într-un scandal politico-financiar, dosarul Woerth Bettencourt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici