Sarkozy dezminte existenţa unei dispute cu Jose Manuel Barroso la summitul UE

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a dezminţit categoric joi existenţa oricărei dispute cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declarând că nu au avut loc discuţii "pe ton ridicat".

15 afișări
Imaginea articolului Sarkozy dezminte existenţa unei dispute cu Jose Manuel Barroso la summitul UE

Sarkozy dezminte existenţa unei dispute cu Jose Manuel Barroso la summitul UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă a fost cineva care şi-a păstrat calmul şi care s-a abţinut de la comentarii excesive, acela am fost eu", a spus Sarkozy, într-o conferinţă de presă susţinută la încheierea Consiliului European de la Bruxelles.

"Îl cunosc bine pe domnul Barroso şi îl apreciez. De altfel, l-am susţinut pentru funcţia de preşedinte al Comisiei şi apreciez faptul că se desolidarizează de expresiile folosite de vicepreşedintele său. Dar sunt şef al statului francez şi nu pot permite ca ţara mea să fie insultată", a adăugat el.

"Comisia şi noi avem aceeaşi poziţie, lucrurile vor reveni la normal şi, dacă nu ar fi existat declaraţii exagerate, aceasta ar fi fost gestionată normal", a spus Sarkozy.

"Le cer tuturor să revină la calm, la măsură, la monderaţie, Franţa va răspunde întrebărilor, a şi început să o facă şi o va face şi în continuare", a insistat el.

"Nu au fost ridicate vocile (...) dar am spus clar ce crede Franţa (...) şi vom continua să colaborăm cu Barroso fără probleme", a precizat preşedintele francez.

Mai multe surse europene au afirmat că Sarkozy şi Barroso ar fi avut un schimb de replici violent pe tema romilor, în cursul summitului de joi de la Bruxelles.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici