Sarkozy îl critică pe un tehnician al France 3, într-un filmuleț pe internet (Video)

Un filmuleţ deja vizionat marţi, pe Internet, de peste 300.000 de ori, îl înfăţişează pe preşedintele francez Nicolas Sarkozy dându-i lecţii unui tehnician al France 3, care nu i-a răspuns la salut luni seara, înainte de un interviu acordat jurnaliştilor acestui post de televiziune.

22 afișări
Imaginea articolului Sarkozy îl critică pe un tehnician al France 3, într-un filmuleț pe internet (Video)

Filmuleț cu Sarkozy care îl critică pe un tehnician al France 3 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este o problemă de educaţie. În sfârşit, când eşti invitat, ai dreptul ca oamenii să îţi spună cel puţin bună ziua ... Sau nu suntem într-o instituţie publică, suntem printre manifestanţi ... Incredibil ... Şi grav!", a declarat preşedintele, potrivit imaginilor filmate de camerele postului de televiziune cu câteva minute înainte de începerea interviului.

Tehnicianul incriminat îi prindea microfonul la cravată preşedintelui.

Şeful statului îl întreabă apoi pe jurnalistul Gerard Leclerc cât timp a stat "deoparte". "Am protestat când ai fost ţinut deoparte", a declarat el.

El sugerează apoi jurnaliştilor care îl interoghează să îi pună o întrebare legată de drama de la cazarma din Carcassonne, în sudul Franţei, unde un militar a tras cu gloanţe reale asupra publicului în timpul unei demonstraţii. "Vreţi să îmi puneţi o întrebare despre Carcassonne?", întreabă el.

Filmuleţul a fost postat pe site-ul de ştiri Rue89 luni seara, apoi transferat pe Dailymotion.

Contactată marţi dimineaţa, preşedinţia nu a vrut să facă "nici un comentariu".

Conducerea generală a postului public de televiziune France 3 a condamnat marţi, "cu cea mai mare fermitate" piratarea imaginilor şi a lansat o anchetă internă "pentru a stabili cum au putut ieşi acestea din Televiziune Franceză".

Sindicatele din France 2 şi France 3, cele două principale posturi publice de televiziune, au criticat recent reforma din televiziunea publică, anunţată de Sarkozy.

Aceasta presupune în special suspendarea publicităţii, ceea ce generează temeri privind scăderea resurselor, şi numirea preşedintelui de către Guvern, percepută ca o pierdere a independenţei.

În februarie, o înregistrare video cu Nicolas Sarkozy la salonul agriculturii de la Paris a cunoscut deja un important succes pe Internet. Aceasta îl înfăţişează pe preşedintele francez adresându-i-se cu "Dispari, idiotule" unui vizitator care refuză să îi strângă mâna întinsă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici