Sarkozy: Mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele UE trebuie să înceteze

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy propune reconfigurarea profundă a politicii europene a Franţei, subliniind că "mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele UE" trebuie să înceteze, conform unui editorial publicat în Le Point înaintea scrutinului europarlamentar.

3449 afișări
Imaginea articolului Sarkozy: Mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele UE trebuie să înceteze

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nicolas Sarkozy pledează pentru reformarea în profunzime a Uniunii Europene, "garantul unui model de civilizaţie", vorbind de formarea "unei mari zone economice franco-germane", potrivit editorialului apărut în publicaţiile Le Point şi Die Welt.

Declaraţiile lui Sarkozy intervin în contextul scrutinului europarlamentar, în care Uniunea pentru o Mişcare Populară riscă să fie depăşită în Franţa, potrivit sondajelor, de partidul ultranaţionalist Frontul Naţional.

De altfel, liderul de centru-dreapta vrea "suspendarea imediată" a actualului model Schengen şi crearea unui sistem de liberă circulaţie "Schengen II", la care să adere statele UE care au adoptat aceeaşi politică în domeniul imigraţiei.

"Nu este un paradox să pledăm în acelaşi timp pentru Europa şi pentru protejarea identităţii noastre, a specificităţii modelului nostru. Trebuie să fim atât europeni, cât şi francezi", a subliniat Sarkozy.

"Trebuie să încetăm să credem în mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele membre UE", a insistat Sarkozy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici