Sarkozy, "nerăbdător" să "schimbe lumea" împreună cu Obama

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, s-a declarat "nerăbdător" ca noul preşedinte american, Barack Obama, care urmează să depună jurământul marţi, la Washington, să înceapă să "schimbe lumea împreună cu el", în cursul unei vizite la Provins, lângă Paris.

24 afișări
Imaginea articolului Sarkozy, "nerăbdător" să "schimbe lumea" împreună cu Obama

Sarkozy, "nerăbdător" să "schimbe lumea" împreună cu Obama

"Da, bineînţeles", a răspuns preşedintele francez unei jurnaliste care l-a întrebat dacă îi va trimite un mesaj de felicitare lui Obama. "Sunt nerăbdător să înceapă lucrul şi să schimbăm lumea împreună", a afirmat Sarkozy. Obama va deveni, marţi, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite.

Sarkozy a salutat alegerea lui Barack Obama, la 5 noiembrie, fiind de părere că americanii au ales "schimbarea", o temă centrală a propriei sale campanii electorale, din 2007.

Fără să se pronunţe explicit, preşedintele francez nu şi-a ascuns preferinţa pentru candidatul democrat, în cursul unei vizite a lui Barack Obama în Franţa, în luna iulie. Acesta a admirat la rândul său "energia" şefului statului francez.

Stirileprotv.ro transmit marţi ceremonia de investire a lui Barack Obama, de la 18:30.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici