Sarkozy pierde recursul la ultima instanţă în dosarul privind Afacerea Bygmalion

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a pierdut un recurs împotriva unei decizii anterioare de a-l trimite în judecată pentru acuzaţiile de finanţare ilegală a campaniei electorale din 2012, într-un caz cunoscut sub numele de afacerea "Bygmalion", relatează Reuters.

726 afișări
Imaginea articolului Sarkozy pierde recursul la ultima instanţă în dosarul privind Afacerea Bygmalion

Sarkozy pierde recursul la ultima instanţă în dosarul privind acuzaţiile de finanţare ilegală a campaniei electorale din 2012

O instanţă de la Paris a anunţat joi că a respins recursul lui Sarkozy.

Afacerea Bygmalion se bazează pe afirmaţiile că partidul lui Sarkozy, cunoscut atunci sub denumirea de UMP, a colaborat cu o companie apropiată de PR pentru a ascunde costul real al campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2012.

Franţa stabileşte limitele cheltuielilor pentru campaniile electorale şi se afirmă că firma Bygmalion factura partidul lui Sarkozy mai degrabă decât campania, permiţând UMP să cheltuiască aproape dublul sumei admise.

Sarkozy neagă acuzaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici