Sarkozy se opune vizitei în Franţa a teologului musulman Yusuf Al-Qaradawi

Nicolas Sarkozy a anunţat luni la postul France Info că i-a transmis "emirului din Qatar" că teologul musulman controversat Yusuf Al-Qaradawi nu este binevenit în Franţa, unde acesta trebuie să vină la începutul lui aprilie la invitaţia unei organizaţii musulmane.

85 afișări
Imaginea articolului Sarkozy se opune vizitei în Franţa a teologului musulman Yusuf Al-Qaradawi

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"I-am spus emirului din Qatar însuşi că acest domn nu este binevenit pe teritoriul republicii franceze", a declarat preşedintele francez. De origine egipteană, Yusuf Al-Qaradawi are naţionalitate qatariană şi este titularul unui paşaport diplomatic.

"Va avea loc un congres al unei organizaţii, anume UOIF (Uniunea organizaţiilor islamice din Franţa). Am spus că nu vor fi bineveniţi pe teritoriul republicii un anumit număr de oameni care au fost invitaţi la acest congres şi care ţin sau care vor să ţină discursuri care nu sunt compatibile cu idealul republican", a declarat preşedintele.

Yusuf Al-Qaradawi, în vârstă de 86 de ani, este considerat ca fiind unul dintre cei mai influenţi teologi ai islamului sunnit datorită apariţiilor sale la postul de televiziune Al Jazeera şi pe site-ul de Internet IslamOnline.

Acesta a părăsit Egiptul în anii 1960 după ce a fost arestat de regimul fostului preşedinte Gamal Abdel Nasser care a persecutat Frăţia Musulmană.

Acesta a fost invitat să participe la 6 aprilie la Bourget, în apropiere de Paris, la adunarea anuală a UOIF alături de Mahmoud al-Masri, predicator egiptean celebru, care s-a deplasat deja în Franţa în decembrie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici