Sarkozy şi-a retras sprijinul pentru Tony Blair la preşedinţia UE

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi-a retras sprijinul pentru fostul premier britanic Tony Blair, unul dintre favoriţii la preşedinţia Uniunii Europene, au declarat surse apropiate liderului de la Paris, citate de BBC România.

17 afișări
Imaginea articolului Sarkozy şi-a retras sprijinul pentru Tony Blair la preşedinţia UE

Sarkozy şi-a retras sprijinul pentru Tony Blair la preşedinţia UE (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit surselor, Sarkozy, unul dintre cei mai mari susţinători ai lui Tony Blair la preşedinţia Uniunii Europene, şi-a retras sprijinul cel mai probabil în urma unei întâlniri cu cancelarul german Angela Merkel.

Merkel îi reproşează fostului premier britanic că a sprijinit războiul din Irak, dar şi faptul că Marea Britanie nu a adoptat moneda euro şi nu a aderat la spaţiul Schengen.

Funcţia de preşedinte al Uniunii Europene va fi creată după ratificarea Tratatului de la Lisabona de către cele 27 de state membre ale blocului european.

Tony Blair fusese considerat favorit pentru obţinerea postului. În prezent sunt însă vehiculate mai multe nume de oficiali pentru ocuparea aceastei funcţii, printre care şi cel al actualului preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso sau cel al premierului Luxemburgului, Jean-Claude Juncker.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici