Sarkozy şi Medvedev au discutat la telefon despre situaţia din Georgia

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi omologul său rus, Dmitri Medvedev, au discutat duminică, la telefon, despre probleme referitoare la "garantarea regimului securităţii" în zonele din jurul republicilor Abhazia şi Osetia de Sud, a anunţat biroul de presă al Kremlinului.

18 afișări
Imaginea articolului Sarkozy şi Medvedev au discutat la telefon despre situaţia din Georgia

Sarkozy şi Medvedev au discutat la telefon despre situaţia din Georgia (Imagine: Mediafax/AFP)

"Medvedev şi Sarkozy au discutat despre probleme concrete privind garantarea regimului de securitate în zonele din jurul Abhaziei şi Osetiei de Sud, inclusiv despre consolidarea prezenţei observatorilor militari internaţionali", se precizează într-un comunicat al biroului de presă.

"Şefii de state s-au pus de acord cu privire la păstrarea contactelor în perspectiva imediată, inclusiv o eventuală întâlnire", potrivit aceleiaşi surse.

Convorbirea telefonică s-a desfăşurat "în cadrul unui schimb de opinii, efectuat în mod regulat de cei doi preşedinţi în urma ofensivei declanşate în Osetia de Sud de regimul (preşedintelui georgian) Mihail Saakaşvili", a precizat Kremlinul.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care negociase un acord de încetare a focului în şase puncte la jumătatea lui august, a apreciat miercuri drept "inacceptabilă" decizia Rusiei de a recunoaşte independenţa republicilor separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici