Sarkozy vrea castrarea violatorilor

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat într-un interviu că infractorii care comit delicte sexuale şi sunt consideraţi periculoşi nu vor putea ieşi din închisoare, după ce îşi execută pedeapsa, decât dacă se angajează să suporte o sterilizare chimică.

20 afișări
Imaginea articolului Sarkozy vrea castrarea violatorilor

Sarkozy vrea castrarea violatorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această obligaţie va figura în proiectul de lege menit să limiteze recidiva infractorilor sexuali, despre care Sarkozy a declarat, în interviul publicat vineri de Le Figaro, că va fi examinat la cererea sa de Parlament "în luna noiembrie".

"Un infractor sexual nu va trebui să iasă din închisoare decât după executarea pedepsei (...) şi după ce s-a angajat să urmeze un tratament chimic care îi va limita libidoul", a afirmat Sarkozy.

"Este profund anormal să lăsăm să iasă din închisoare bolnavi fără să le impunem reguli foarte stricte, în primul rând un tratament medical", a argumentat el.

În timp ce primea, la începutul lunii, familia lui Marie-Christine Hodeau, o femeie asasinată în regiunea pariziană de un bărbat deja condamnat pentru viol, care beneficiase de eliberare condiţionată, Sarkozy a anunţat un proiect de lege care să limiteze riscurile de recidivă.

Textul va avea la bază un proiect de lege prezentat în Consiliul de miniştri în noiembrie 2008, dar care fusese lăsat deoparte. Şeful statului a cerut Guvernului să adauge măsuri pentru sporirea supravegherii infractorilor consideraţi periculoşi, care ies din închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici