Sarkozy: Ziua Femeii...atunci celelalte sunt zilele bărbaţilor? Foarte curios sistemul

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, s-a întrebat, marţi, care este utilitatea Zilei Internaţionale a Femeii, considerând mai importantă problema "găsirii unor locuri de muncă pentru bărbaţi şi femei".

54 afișări
Imaginea articolului Sarkozy: Ziua Femeii...atunci celelalte sunt zilele bărbaţilor? Foarte curios sistemul

Sarkozy: Ziua Femeii...atunci celelalte sunt zilele bărbaţilor? Foarte curios sistemul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ziua Femeii "este un eveniment simpatic, trebuie celebrată, dar uneori ar trebui să ne concentrăm pe lucruri esenţiale", a declarat Nicolas Sarkozy, evocând această sărbătoare cu ocazia unei întâlniri pe care a avut cu primarii din departamentul Morbihan (vest).

"Esenţială este găsirea de locuri de muncă pentru bărbaţi şi femei, o posibilitate de promovare socială pentru ambele genuri. Ziua Femeii..., ar fi multe de spus pentru că atunci ar însemna că celelalte sunt zilele bărbaţilor? Foarte curios sistemul. Sincer", a continuat Sarkozy.

"Femeile joacă un rol important în vieţile noastre, în societatea noastră. Astăzi, viaţa femeilor seamănă cu cea a bărbaţilor, lucrurile s-au schimbat considerabil, considerabil. Toate femeile vor să muncească, doresc să muncească, doresc să fie autonome. Dar cine de aici nu mi-ar spune că are pentru fiica sa aceleaşi aspiraţii ca pentru fiul său?", a întrebat Nicolas Sarkozy.

În Franţa, femeile câştigă în medie cu 27 la sută mai puţin decât bărbaţii, în mediul privat, şi se ocupă mai mult de copii şi de probleme casnice, fiind minoritare la nivelul clasei politice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici