Şase cazuri suspecte de infectare cu virusul Ebola au fost depistate în nord-estul R.D. Congo

Şase cazuri suspecte de infectare cu virusul Ebola au fost depistate în nord-estul Republicii Democrate Congo, unde sfârşitul unei epidemii a acestei boli mortale a fost declarat în noiembrie, a anunţat miercuri ONU, în cadrul unei conferinţe săptămânale de presă, la Kinshasa.

146 afișări
Imaginea articolului Şase cazuri suspecte de infectare cu virusul Ebola au fost depistate în nord-estul R.D. Congo

Şase cazuri suspecte de infectare cu virusul Ebola au fost depistate în nord-estul R.D. Congo (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Şase cazuri suspecte de febră hemoragică generată de virusul Ebola au fost anunţate în perioada 1-12 mai în zona de protecţie sanitară Mongo (...) în districtul Bas-Ule", în provincia Orientale (nord-est), a declarat Sylvestre Ntumba, de la Biroul ONU pentru Ajutor Umanitar (OCHA).

"Cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), o echipă a diviziei provinciale de sănătate s-a deplasat pe teren pentru a investiga şi preleva eşantioane. Rezultatele sunt aşteptate", a adăugat el.

Precedenta epidemie a avut epicentrul la Isiro, la aproximativ 240 de kilometri de Mongo. În perioada mai-noiembrie 2012, epidemia a făcut 62 de cazuri, dintre care 34 de decese, conform ONU. Pentru prima dată, o femeie infectată a născut prematur un copil viu, dar atât femeia, cât şi copilul au decedat.

Nu există nici tratament, nici vaccin împotriva virusului Ebola. El se transmite prin contact direct cu sângele, secreţii corporale, pe cale sexuală şi manipulare fără precauţie a cadavrelor contaminate.

Această boală se manifestă prin febră, vomă, crampe abdominale, diaree cu sânge şi sângerări gingivale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici