Şase civili au fost ucişi în urma unui raid al Aviaţiei ruse în nord-vestul Siriei

Şase civili au fost ucişi şi alţi 20 au fost răniţi miercuri în urma unui raid aerian al Aviaţiei ruse în regiunea Alep din nord-vestul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Le Figaro.

380 afișări
Imaginea articolului Şase civili au fost ucişi în urma unui raid al Aviaţiei ruse în nord-vestul Siriei

Şase civili au fost ucişi în urma unui raid al Aviaţiei ruse în nord-vestul Siriei

Este a doua oară în ultima săptămână când forţele ruse bombardează ţinte din nord-estul Siriei. Sâmbătă, şase civili au fost ucişi în sudul provinciei Idlib în urma unui raid aerian rus.

Regiunile Idlib, Alep, Hama şi Latakia sunt controlate de gruparea teroristă Hayat Tahrir al-Cham, dar şi de organizaţii teroriste mai mici. Între aprilie şi august regiunea a fost asediată de către Armata siriană, loială preşedintelui Bashar al-Assad, sprijinită de Aviaţia rusă.

Peste 1.000 de civili au fost ucişi în perioada respectivă, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, iar 400.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească domiciliile, potrivit ONU.

Taguri:
siria,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici