Şase indivizi care l-ar fi ajutat pe Joaquin "El Chapo" Guzman să evadeze, arestaţi în Mexic

Autorităţile mexicane au arestat preventiv şase suspecţi acuzaţi că l-au ajutat să evadeze dintr-o închisoare de maximă securitate, în iulie, pe liderul interlop Joaquin Guzman, care ar fi fost rănit acum o săptămână în tentativa de a scăpa de poliţie, informează BBC News online.

801 afișări
Imaginea articolului Şase indivizi care l-ar fi ajutat pe Joaquin "El Chapo" Guzman să evadeze, arestaţi în Mexic

Şase indivizi care l-ar fi ajutat pe Joaquin "El Chapo" Guzman să evadeze, arestaţi în Mexic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Printre suspecţii arestaţi preventiv se numără cumnatul liderului interlop şi unul dintre piloţii care l-au transportat cu elicopterul după evadare.

De asemenea, a fost arestat un membru al echipei de avocaţi a infractorului, considerat de anchetatori organizatorul planului de evadare. Potrivit procurorului general, Arely Gomez, unul dintre avocaţi îl ţinea la curent pe Guzman, în Penitenciarul Altiplano, cu progresele planului de evadare.

Joaquin "El Chapo" Guzman a evadat în iulie dintr-o închisoare de maximă securitate din Mexic, el fugind printr-un tunel săpat de membrii cartelului pe care îl conduce.

Evadarea celebrului lider interlop l-a pus într-o situaţie nefavorabilă pe preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto.

Vinerea trecută, Joaquin "El Chapo" Guzman a fost rănit în cursul unei operaţiuni a poliţiei care avea rolul arestării sale, celebrul infractor reuşind să scape la limită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici