Şase morţi, după prăbuşirea unui avion într-un cimitir din Congo

Cinci membri ucraineni ai echipajului şi un congolez au murit, miercuri, după prăbuşirea unui avion de marfă Antonov 12, într-un cimitir de la periferia oraşului Brazzaville, a anunţat ministrul congolez al Transporturilor, Emile Ouosso.

39 afișări
Imaginea articolului Şase morţi, după prăbuşirea unui avion într-un cimitir din Congo

Şase morţi, după prăbuşirea unui avion într-un cimitir din Congo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anterior, el anunţase şapte morţi, membri ai echipajului rusesc şi prezenţa a doi congolezi la bordul aparatului care făcea legătura între Pointe Noire (sud) şi Brazzaville.

"Sunt şase morţi, dintre care cinci ucraineni", care alcătuiau echipajul, şi "un congolez care, în mod cert, era clandestin", a declarat presei Ouosso.

Avionul care transporta trei vehicule s-a prăbuşit, în timp ce se afla în faza de aterizare, într-un cimitir situat la Nganga Lingolo (un cartier periferic situat la 20 de kilometri sud de Brazzaville), potrivit ministrului.

"A izbucnit un incendiu în spate şi avionul s-a prăbuşit cu cinci metri înainte de a atinge solul", a adăugat ministrul, în timp ce martorii susţin că au văzut o aripă în flăcări înaintea prăbuşirii.

Emile Ouosso a precizat că are loc o anchetă pentru găsirea cutiei negre a avionului.

Membrii "biroului pentru anchete se află deja la faţa locului", a afirmat el, precizând că a "cerut ca toate rămăşiţele" aparatului "să fie aduse la sediul Agenţiei Naţionale a Aviaţiei Civile" pentru această anchetă.

În 2007, Guvernul congolez a interzis transportul de persoane cu aparate Antonov, după ce a constatat că acestea transportau frecvent pasageri deşi nu erau construite în acest scop.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici