Şase morţi după prăbuşirea unui elicopter în Slovacia

Şase persoane au murit după ce un elicopter s-a prăbuşit într-un oraş din estul Slovaciei, aflat în apropierea graniţei cu Ucraina, a anunţat, vineri, ministrul slovac de Interne, Robert Kalinak, citat de site-ul publicaţiei Le Figaro.

227 afișări
Imaginea articolului Şase morţi după prăbuşirea unui elicopter în Slovacia

Şase morţi după prăbuşirea unui elicopter în Slovacia

Ministrul slovac de Interne, Robert Kalinak, a anunţat, vineri, prăbuşirea unui elicopter de tip Mi-2 (înmatriculat în Ucraina) în oraşul Michalovce, din estul Slovaciei, aflat în apropiere de graniţa cu Ucraina. Incidentul aviatic s-a soldat cu moartea a şase persoane.

Elicopterul s-ar fi prăbuşit miercuri, însă echipele de salvare nu au reuşit să găsească decât vineri epava, din cauza ceţii dense, potrivit presei locale slovace din Zilina.

"Acest aparat neidentificat a survolat miercuri peste frontiera noastră. Odată ce ceaţa s-a risipit, am găsit epava unui elicopter de tip Mi-2, în apropiere de Michalovce", a precizat Kalinak.

"Până în prezent, au fost descoperite şase victime ale accidentului", a adăugat ministrul slovac de Interne, precizând că, probabil, incidentul a survenit în urma încercării de a evita sistemul de control aerian din Slovacia.

"Elicopterul efectua manevre periculoase", a mai precizat Kalinak.

Potrivit presei slovace, la bordul elicopterului s-ar fi aflat contrabandişti. "Ancheta se află încă în primele etape", a declarat ministrul slovac de Interne, refuzând să comenteze ipotezele legate de incidentul aerian.

Este cel de-al treilea incident mortal provocat de un elicopter pe teritoriul slovac, de la jumătatea lunii iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici