Şase persoane ucise în atacul asupra unui convoi de la mina de aur din Burkina Faso

Bărbaţi înarmaţi neidentificaţi au ucis şase persoane şi au rănit alte două într-un atac asupra unui convoi care venea de la mina de aur Boungou, în estul Burkina Faso, a anunţat sâmbătă armata, citată de Reuters.

575 afișări
Imaginea articolului Şase persoane ucise în atacul asupra unui convoi de la mina de aur din Burkina Faso

Săptămâna trecută, cinci vehicule au fost trimise de la mină, care este deţinută de Endeavour Mining , cotată la Toronto, pentru a ajuta un convoi din apropiere care era blocat în noroi de câteva zile, se arată în comunicatul armatei.

Atacul a avut loc după ce convoiul a fost din nou pe drum. Atacatorii au vizat cele cinci vehicule de sprijin atunci când s-au despărţit de convoi şi de dispozitivul de securitate al acestuia.

Endeavour, cea mai mare companie minieră de aur din ţara vest-africană, nu a transmis un comunicat referitor la această situaţie. Nu a fost clar dacă cei ucişi erau angajaţi ai Endeavour sau ai partenerilor săi sau dacă operaţiunile de la mină au fost afectate.

„Cele cinci vehicule, din motive care rămân de stabilit, au rămas în spatele convoiului, în afara sistemului de securitate pus în aplicare de armată”, a declarat armata într-un comunicat.

Atacul subliniază pericolele de a opera în Burkina Faso, unde, începând din 2018, militanţii islamişti afiliaţi Statului Islamic şi al-Qaida au preluat controlul asupra unor zone mari din nord şi est, ucigând mii de oameni şi strămutând peste un milion de persoane.

Treizeci şi nouă de persoane au fost ucise într-o ambuscadă asupra unor autobuze pline cu muncitori care se îndreptau spre mina Boungou în 2019. Atunci, mina era deţinută de Semafo, cu sediul în Quebec, care a fost achiziţionată de Endeavour în 2020.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici