Şase români de pe Diamond Princess ajung sâmbătă în ţară, cu un avion al MApN. Ei au fost testaţi înainte să se îmbarce

  • Cei şase români aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară, vor ajunge în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă la Berlin
  • De acolo vor fi preluaţi de un avion al Ministerului Apărării şi aduşi la Bucureşti
  • Cei şase români au fost testaţi, înainte să se urce în avion, pentru coronavirus
1071 afișări
Imaginea articolului Şase români de pe Diamond Princess ajung sâmbătă în ţară, cu un avion al MApN. Ei au fost testaţi înainte să se îmbarce

Sursa foto: Profimedia

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Bucureşti, cei şase români au fost testaţi, înainte să se urce în avion, la Tokyo, iar rezultatele au fost negative în ceea ce priveşte infecţia cu coronavirus.

„Toţi cei şase cetăţeni români care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei puse la dispoziţie, în cadrul mecanismului european de protecţie civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceştia au fost testaţi de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecţia cu COVID-19 (Coronavirus)”, au transmis reprezentanţii MAE.

Potrivit acestora, avionul va ateriza la Berlin în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, de unde românii vor fi preluaţi de o aeronavă pusă la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale. Conform estimărilor, aceştia urmează să aterizeze la Bucureşti sâmbătă dimineaţa.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu coronavirus, MAE menţionează că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

„Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetăţeni români spitalizaţi, cât şi cu ceilalţi nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră”, a mai anunţat MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici