Şase universităţi britanice, avertizate să renunţe la reclama falsă. Sunt acuzate că dezinformează studenţii / Mesajele nepotrivite pe care le-au transmis

Şase universităţi din Marea Britanie au fost avertizate de un observator în domeniul publicităţii să renunţe la afirmaţiile false pentru a atrage un număr mare de studenţi, relatează BBC News.

924 afișări
Imaginea articolului Şase universităţi britanice, avertizate să renunţe la reclama falsă. Sunt acuzate că dezinformează studenţii / Mesajele nepotrivite pe care le-au transmis

Şase universităţi britanice, avertizate să renunţe la reclama falsă. Sunt acuzate că dezinformează studenţii / Mesajele nepotrivite pe care le-au transmis

Univesităţile britanice Leicester, East Anglia, Strathclyde, Falmouth, Teesside şi Universitatea de Vest din Londra au primit plângeri, motiv pentru care Autoritatea pentru Standarde Publicitare din Marea Britanie le-a avertizat să înceteze campaniile de marketing care conţin informaţii false.

Directorul executiv al Autorităţii, Guy Parker, susţine că studenţii au nevoie de "dovezi concrete când îşi iau angajamente financiare mari" în domeniul educaţiei.

"Dezinformarea studenţilor nu ar fi doar nedreaptă, ci ar putea de asemenea să îi determine să facă alegeri care nu sunt potrivite pentru ei", a declarat Guy Parker.

Sute de tineri se pregătesc să aplice la o universitate din Marea Britanie, toamna viitoare. Autoritatea pentru Standarde Publicitare susţine că universităţile care încearcă să recruteze studenţi trebuie să fie obiective în ceea ce priveşte descrierea instituţiei.

Universitatea Leicester, spre exemplu, se descrie ca fiind în "topul celor mai bune universităţi din lume", iar Universitatea de Vest din Londra susţine că este "cea mai modernă universitate din Londra şi în top 10 din lume".

Universităţile implicate susţin că prezintă informaţii reale, dar se vor supune cerinţelor Autorităţii.

"Nu intenţionăm să dezinformăm viitorii studenţi. Cu toate că nu suntem de acord cu metodologia Autorităţii de Standarde Publicitare, ne vom supune regurilor lor", a anunţat Universitatea din Leicester.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici