VIDEO  Scandal în Forţele Aeriene din Argentina: 5 avioane Super Étendard, niciodată folosite, au fost retrase

Ministrul argentinian al Apărării, Jorge Taiana, a anunţat oficial retragerea avioanelor de atac monomotor Super Étendard, achiziţionate în 1979, şi second-hand, în 2018, din Franţa.

39719 afișări
Imaginea articolului Scandal în Forţele Aeriene din Argentina: 5 avioane Super Étendard, niciodată folosite, au fost retrase

Scandal în Forţele Aeriene din Argentina: 5 avioane Super Étendard, niciodată folosite, au fost retrase

În 2018, în timpul unei vizite a preşedintelui Macri în Franţa, a fost anunţată vânzarea a cinci Super Etendard Modernisés „pensionate” din Marina Franceză. Contractul de 12 milioane de euro includea motoare, piese de schimb şi un simulator de antrenament.

Din cauza unei întârzieri a plăţilor din Argentina, aeronavele au fost livrate abia în mai 2019, dar nu au putut fi niciodată puse în funcţiune din cauza embargoului asupra armelor din Marea Britanie, în urma Războiului Falkland din 1982.

Super Etendard Modernisés au fost livrate fără scaunele ejectabile fabricate de englezul Martin Baker. Acum, după ce ani de zile au încercat să ocolească sancţiunile, autorităţile argentiniene au renunţat la recuperarea aeronavei din cauza limitărilor tehnice.

Deşi motivele erau cunoscute dinainte, retragerea Super Étendard marchează sfârşitul aviaţiei navale argentiniene. Cu doar câteva avioane de atac uşoare A-4AR Fightinghawk vechi încă în funcţiune, autorităţile argentiniene se confruntă cu incertitudinea cu privire la viitorul capabilităţilor lor aeriene.

Imaginile de arhivă arată aeronavele expediate în 2019 din Franţa, care au rămas încă ambalate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici