Scandal în Japonia după ce mai mulţi parlamentari au fost surprinşi în cluburi de noapte în plină pandemie. Reacţia premierului Yoshihide Suga

  • Câţiva parlamentari din Japonia au fost surprinşi petrecând în cluburi de noapte, în condiţiile în care autorităţile le cereau oamenilor să stea acasă din cauza pandemiei.
  • Premierul Yoshihide Suga îşi cere scuze.
792 afișări
Imaginea articolului Scandal în Japonia după ce mai mulţi parlamentari au fost surprinşi în cluburi de noapte în plină pandemie. Reacţia premierului Yoshihide Suga

Scandal în Japonia după ce mai mulţi parlamentari au fost surprinşi în cluburi de noapte în plină pandemie. Reacţia premierului Yoshihide Suga

Prim-ministrul japonez Yoshihide Suga şi-a cerut scuze miercuri, după ce parlamentarii din coaliţia sa de guvernământ au fost surprinşi în cluburi de noapte, în ciuda cererii autorităţilor de a evita ca ieşirile inutile pentru limitarea răspândirii COVID-19, scrie Reuters.

„Îmi pare foarte rău că acest lucru s-a întâmplat atunci când le ceream oamenilor să nu iasă la restaurante după ora 20:00. şi să evite ieşirile neesenţiale”, a spus Suga Parlamentului.

Luna aceasta Japonia a instaurat starea de urgenţă în Tokyo şi în alte zone pentru a reduce infectările. Măsura includea prevederea ca restaurantele şi barurile să închidă până la ora 20:00, deşi nu există sancţiuni pentru nerespectarea acesteia.

„Atitudinea mea a fost neglijentă într-un moment în care ceream oamenilor să aibă răbdare", a declarat Jun Matsumoto, un parlamentar al Partidului Liberal Democrat aflat la guvernare. Declaraţiile lui Matsumoto au venit după ce a vizitat două cluburi de noapte din elegantul cartier Ginza din Tokyo, după ce a mâncat într-un restaurant italian.

Kiyohiko Toyama, un alt parlamentar, şi-a cerut şi el scuze după ce tabloidul „Shukan Bunshun” l-a surprins într-un club de noapte de lux din Ginza.

Au fost şi alte incidente care au stârnit furia publicului.

Japonia are peste 35.000 de persoane care se recuperează acasă, în timp ce spitalele se luptă să ofere paturi pentru pacienţii cu COVID-19 şi cel puţin 25 de persoane au murit în timp ce erau acasă, potrivit unui sondaj recent al radiodifuzorului TBS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici