Scandal sexual la Consulatul Coreei de Sud din Shanghai: Diplomaţi seduşi de o "femeie fatală"

Guvernul sud-coreean a anunţat miercuri că a lansat o anchetă în cadrul Consulatului său de la Shanghai, din cauza unor presupuse legături ale mai multor diplomaţi cu aceeaşi "femeie fatală", care ar fi utilizat aceste relaţii în scopuri ilegale.

174 afișări
Imaginea articolului Scandal sexual la Consulatul Coreei de Sud din Shanghai: Diplomaţi seduşi de o "femeie fatală"

Scandal sexual la Consulatul Coreei de Sud din Shanghai: Diplomaţi seduşi de o "femeie fatală" (Imagine: news.asiaone.com)

Potrivit presei sud-coreene, trei diplomaţi sud-coreeni aflaţi la post în Shanghai sunt suspectaţi că au avut aceeaşi amantă, o chinezoaică, iar aceasta s-ar fi folosit de influenţa sa pentru a obţine vize pentru muncitori chinezi.

Această femeie, numită de presă "Sirena din Shanghai" ar fi obţinut, totodată, informaţii confidenţiale, cum ar fi numerele de la telefoanele mobile ale unor oficiali politici sud-coreeni de rang înalt.

"După ce am primit informaţii, am anchetat asupra acestui caz, iar rezultatele au fost comunicate, luna trecută, agenţiilor guvernamentale" vizate, a declarat, pentru AFP, un oficial din cadrul Biroului premierului.

Cele trei ministere din cadrul cărora proveneau diplomaţii, Afaceri Externe, Economie şi Justiţie, efectuează, în prezent, propriile lor anchete, a adăugat acesta.

Guvernul de la Seul a fost alertat de soţul femeii, care s-a plâns că aceasta are relaţii prea apropiate cu diplomaţii. Dar aceştia neagă că au avut vreo legătură cu ea.

Fotografii ale femeii, împreună cu fiecare dintre presupuşii amanţi, erau publicate, miercuri, de presa sud-coreeană.

Potrivit presei, ea s-ar fi folosit de influenţa sa, în 2008, pentru a obţine, de la Beijing, trecerea în Coreea de Sud a 11 nord-coreeni refugiaţi la consulat. China are ca politică să expulzeze în Coreea de Nord persoanele care au fugit din această ţară, în pofida sancţiunilor severe care-i aşteaptă la întoarcere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici